دانلود پاورپوینت برج های خرقان

دانلود پاورپوینت برج های خرقان دانلود پاورپوینت برج های خرقان

دسته : معماری

فرمت فایل : powerpoint

حجم فایل : 277 KB

تعداد صفحات : 16

بازدیدها : 168

برچسبها : دانلود پاورپوینت

مبلغ : 4200 تومان

خرید این فایل

پاورپوینت برج‌های خرقان

پاورپوینت برج‌های خرقان

مقدمه

این برج‌ها در یك كیلومتری روستای حصار ارمنی ـ از توابع خرقان غربی و در 32 كیلومتری قزوین ـ همدان به صورت دو برج شكوهمند آجری با فاصله 29 متر از یكدیگر خودنمایی می‌كند.

برج شرقی به ارتفاع تقریب 15 متر و قطر 11 متر، با طرحی هشت ضلعی و ستون‌های مدور در هر گوشه بر پایه‌ای از سنگ بنا شده است. ضخامت دیواره‌های برج به 60 سانتیمتر می‌رسد كه بر روی آجرهای ساده زیرین، پوششی تزئینی از آجر با ضخامت 21 سانتیمتر بكار رفته است.

دو پلكان مارپیچ ـ كه در ستون‌های مدور واقع شده است ـ با 22 پله به غلام گردشی مابین دو پوش گنبد می‌پیوندد. برج‌های خرقان از بسیاری جهات به یكدیگر شباهت دارند، اما برج شرقی، قدیمی‌تر از برج غربی‌است.

برج های خرقان در محوطه وسیعی به فاصله كمی از یك دیگر قرار گرفته اند و از بسیاری جهات با هم شیاهت دارند اما برج شرقی، قدیمی تر از برج غربی است. بنای برج شرقی: دارای نقشه هشت ضلعی با ستون های مدور در هشت گوشه است كه قسمت ازاره آن در سال 1347 ه.ش. تعمیر و مرمت گردیده است. تمامی بنا به ضخامت 60 سانتی متر با آجرهای ساده به ابعاد 5*19*19 سانتی متر یا 5*20*20 سانتی متر ساخته شده، سپس روی آن پوششی تزئینی با آجر به ضخامت 21 سانتی متر اجرا شده است. قطر ستون های مدور گوشه های بنا، به جز دو تای آن ها كه راه پله مارپیچ منتهی به بام را در بر می گیرند، همگی یكسان است. برای رسیدن به راه پله ها باید از در مستطیل شكل كوتاهی كه در داخل اتاق مقبره قرار دارد، گذشت. تعداد پله های هر راه پله 22 عدد است. با توجه به ویژگی های تاریخی بنای برج، می توان گفت كه در میان گنبد های دو پوسته ای كه پوسته دوم آن ها مخروطی شكل نیست، این بنا نخستین گنبد دو پوسته قرن پنجم هجری به شمار می رود و از این نظر حایز اهمیت است.

نمای خارجی بنای برج به تمامی از آجرهای تزئینی است. وجود همین نمای آجری است كه منظر برج را به صورت یكی از زیباترین و چشم گیرترین آثار معماری قرن پنجحم ایران در آورده است. این تزئینات، بر روی ساقه گنبد و ضلع های هشت گانه صورت گرفته است. قاب سازی های تزئینی داخل طاق نماهای ضلع های هشت گانه هر یك دارای طرح و نقش خاصی هستند كه هیچ یك با دیگری یكسان نیست. تنها در سه ضلع بنا، طرزچینی به صورت برجسته ای انجام گرفته است. این شیوه كار، با نقشی كه برای اجرا انتخاب گردیده است نیز انطباق دارد.

ضلع سردر ورودی برج، تزئین بیش تری در بر دارد. در این محل، تزئینات خاصی كه عبارت از كتیبه ای دو خطی است، وجود دارد. مضمون دو خط كتیبه مزبور عبارت است از: " به تاریخ سنه ستین و اربعمائه ( 460 ) عمل محمد بن مكر الزنجانی القبه " بنای برج غربی: از نظر طرح و نقشه به بنای قدیمی تر بسیار شباهت دارد. نقشه آن نیز هشت ضلعی است و در گوشه ها، ستون های مدور كار گذاشته شده است. در این اثر، ارتفاع ستون ها كمی بیش تر از اثر قبلی است و تا روی ساقه گنبد ادامه یافته است و چنین می نماید كه به یك كلاهك گنبدی شكل ختم می شده اند. در این بنا، معمار به جای دو راه پله مارپیچی، یك راه پله ساخته است.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید